Кметът на Виена Михаел Лудвиг съобщи, че след три седмици

...
Кметът на Виена Михаел Лудвиг съобщи, че след три седмици
Коментари Харесай

Виена премахва постепенно ограниченията на локдауна

Кметът на Виена Михаел Лудвиг заяви, че след три седмици локдаун ще се пристъпи към последователно и доста деликатно унищожаване на възбраните при най-строг надзор.

Най-ниският брой на новозаразените във Виена спрямо останалите провинции дава опция за това, акцентира столичният кмет, представен от Българска телеграфна агенция.

На 13 декември завършва локдаунът за имунизираните и оздравелите. Това ще важи и за комерсиалната мрежа и услугите с физически контакт - да вземем за пример фризьори и масажисти. Културните институции, кина, театри, изложбени зали и библиотеки отварят порти, както и спортните уреди навън и закрито, при изискване че упражняваните спортове са без физически контакт. Отворени за посещаване ще бъдат и коледните базари, само че без щандовете, където е позволена консумация.

Една седмица по-късно стартират работа заведенията за хранене, които ще одобряват толкоз посетители, колкото са седящите места. Достъп ще имат единствено имунизирани и оздравели. Нощните заведения остават затворени и след 20 декември.

Всички тези ограничения Михаел Лудвиг ще разиска на следващия ден със своите сътрудници тъй като, акцентира той, Виена постоянно е вървяла по собствен път, само че и постоянно е била солидарна с останалите австрийски провинции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР