Кметът на Видин посрещна светлия празник Трифон Зарезан като гост

...
Кметът на Видин посрещна светлия празник Трифон Зарезан като гост
Коментари Харесай

Кметът на Община Видин почете празника Трифон Зарезан

Кметът на Видин посрещна светлия празник Трифон Зарезан като посетител на тържеството на лозов масив сред видинските села Гомотарци и Кошава, проведено от " Бонония Естейт " ООД. На него участваха и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, националният представител Росен Живков, регионалният шеф на Видин Албена Георгиева, заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, доста посетители, чиновници и служащи на компанията, поданици на двете селища.
Празникът стартира с национални хора, музика и песни, след което бе отслужен церемониален водосвет, с цел да се радват стопаните на богата годишна продукция. Кметът Огнян Ценков означи, че за него е чест за поредна година да участва на този прекрасен български празник.
" Искам да поздравя сърдечно притежателите на " Бонония Естейт " Ангел и Ивайло Йотови за техните старания да влагат в този благодатен регион на територията на Община Видин и развиват сполучливо лозарството и винопроизводството. Да им благодаря за това, че обезпечават освен работа на локалното население, само че и основават доста положителни условия за образование и развиване на своите експерти и служащи. Ние работим повече от три години в едно доста положително съдействие и се нуждаем от такива напредничави хора. Винаги съм подкрепял новаторските хрумвания, които са в интерес на всички поданици ", сподели той. И уточни съответни образци – съдействието от страна на компанията, която със лични средства построява пътната връзка по избор на хората от село Гомотарци, с цел да се изведе земеделската техника отвън обитаемото място; построяването на винарната и целия комплекс в село Кошава пък среща поддръжка от страна на локалната и държавната власт.
Ценков изрази увереността си в сполучливото взаимоотношение и отсега нататък, с цел да продължи развиването на лозарството и винопроизводството в района: " Пожелавам на притежателите на компанията и на целия колектив да са здрави, да имат нови триумфи и реализират отлични резултати. Нека Трифон Зарезан донесе въодушевление на всички и сложи началото на една плодородна и ползотворна година. Честит празник! ".
Старт на обичайния обред по зарязване на лозята дадоха Огнян Ценков и Ангел Йотов. Видинският кмет отряза лозовите пръчки, като назова да е изобилна годината, да има доста и крепко грозде и хубаво вино.
" Бонония естейт " ООД обработва над 1 300 дка лозови насаждения в региона на селата Гомотарци и Кошава. Вината, които създава компанията, добиват все по-голяма известност и намират добър банкет на вътрешния и интернационален пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР