Кметът на Видин Огнян Ценков внесе предложния за актуализиране на

...
Кметът на Видин Огнян Ценков внесе предложния за актуализиране на
Коментари Харесай

Община Видин актуализира бюджета по предложение на кмета Огнян Ценков

Кметът на Видин Огнян Ценков внесе предложния за актуализиране на бюджета на общината за 2018 година и за смяна на Поименния лист за финансовите разноски.
Това се постанова по отношение на постъпили финансови средства посредством трансфер от държавния бюджет, за което бе взето решение от Министерски съвет на съвещание, извършено на 19.12.2018 година – да се преведат целеви средства в размер на 2 792 670 лева за настоящи поправки и рехабилитация на улици и междублокови пространства в град Видин и всички обитаеми места в Общината, а 207 330 лева - за доизграждане на улица към Западна промишлена зона в града.
Кметът разяснява, че е трябвало да изтегли една точка от дневния ред , по отношение на безвъзмездното даване за период от 3 години на футболен клуб “Дуло “, на физкултурния салон в някогашната постройка на ОУ „ Христо Ботев “ - Видин, който е обществена общинска благосъстоятелност.
„ Поради това, че общинските съветници от групата на Гражданско обединяване „ Единни за смяна “ напуснаха съвещанието на Общинския съвет с оправданието, че не се извършват техни претенции и още веднъж демонстрираха групова безнаказаност , нямаше нужния кворум. Предложението ще бъде импортирано още веднъж на съвещанието през месец януари 2019 година Надявам се то да бъде признато. Нашата позиция в поддръжка на спорта е безапелационна – освен с финансови средства, само че и с даване на спортните уреди, с вдишване на консумативите и други “ – сподели той.

Видинският кмет се спря и на импортираните от ръководителя на Общинския съвет Генади Велков две предложение - по отношение на и зменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Видин и изменение и допълнение на Наредбата за установяване размера на локалните налози на Община Видин, което се постанова поради смяна в Закона за локалните налози и такси и установяване на различен механизъм за налог транспортни средства. За първи път ще се регистрира и така наречен екологичен съставен елемент, който ще дава преимущество на по-чистите модели. „ Това е решение на Народното събрание, по отношение на диференциране на налога, обвързвано с по-старите коли, за да се ограничи замърсяването на околната среда “ – означи Ценков. Предложението не бе признато, като съгласно кмета на Общината това ще докара до известни усложнения в изчисляването на налозите. Той изрече съмнение, че по отношение на използване на законодателството прокуратурата ще се самосезира и предлагането ще влезе за ново гласоподаване в Общинския съвет.
Общинските съветници поддържаха предлагането за разкриване на Диагностичен център за ортостатични и опорно-двигателни нарушавания при деца в учебна и предучилищна възраст като активност на Община Видин към Направление „ Социални услуги и здравни дейности”; за финансово обезпечаване на училищен отдих за изявени възпитаници от Община Видин през месец юли 2019 година в Международен детски център „ Албатрос” край град Варна и други
Огнян Ценков честити посредством медиите Рождество Христово на видинчани и на всички поданици на Общината и пожела в дните преди настъпването на Новата година да имат религия и вяра в по-добрите дни, които предстоят. „ Нека 2019 година бъде мирна и доста, доста сполучлива “ – пожела кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР