Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи тържеството за новата

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи тържеството за новата
Коментари Харесай

Кметът на Търново откри учебната година във филиала на Медицински университет

 Кметът на Търново откри образователната година във филиала на Медицински университет – Варна  ж  Кметът на Търново откри образователната година във филиала на Медицински университет – Варна
Кметът на Велико Търново Даниел Панов почете тържеството за новата образователна година във великотърновския филиал на Медицински университет „ Д-р Параскев Стоянов “ – Варна. Над 45 първокурсници ще се образоват за медицински сестри и акушерки, а общият брой на студентите към този момент надвишава 120.

Филиалът бе открит през есента на 2015 година, по самодейност на Даниел Панов. Така в Старата столица бе възобновена опцията за висше обучение по здравни грижи, прекратено през 2007 година със закриването на някогашния Медицински лицей, по решение на тогавашната изпълнителна власт.

В приветствените си думи Даниел Панов акцентира, че специалностите здравна сестра и акушерка са измежду най-отговорните и са свързани с демонстрация на висока човечност от страна на практикуващите ги.

„ Благодаря на вас, скъпи студенти, че сте избрали Велико Търново и България, с цел да получите своето висше обучение по здравни грижи. Тук ще получите познания, ще работите с потвърдени преподаватели и ще практикувате при най-хубавите лекари. Изберете нашия град, изберете нашата страна, с цел да се реализирате професионално. Влагайте всичко от себе си – по този начин ще бъдете мощни, с цел да преодолявате компликациите, ще бъдете задоволени от резултатите и ще бъдете стимулирани в образованието и работата “, обърна се кметът към младежите. „ И като кмет, и като ръководител на Националното съдружие на общините ще поставям всички старания, с цел да бъдат вашите специалности почтено оценени и заплатени “, сподели още Даниел Панов.

Студентите и гостите бяха поздравени от шефа на филиала Диана Димитрова, от представители на държавни институции и съсловни организации, общински съветници, лекари и други Доброто партньорство сред Община Велико Търново, МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ и МУ „ Д-р Параскев Стоянов “ разреши на студентите да практикуват в здравни заведения, под управлението на опитни лекари.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР