Кметът на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ) беше избран за

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ) беше избран за
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново беше преизбран за шеф на сдружението на общините

Кметът на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ) беше определен за втори мандат като ръководител на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ). Организацията сплотява всички 265 локални управляващи в страната.

Заместници на Панов през мандата 2019 - 2023 година ще са кметът на Троян Донка Михайлова, Иво Димов – кмет на община Димитровград и Хасан Азис – кмет на община Кърджали.)

Петчленният Контролен съвет на НСОРБ ще работи под председателството на кмета на община Разград Денчо Бояджиев.

Общото заседание на НСОРБ стартира във вторник. На него Панов открои като мъчителна тематиката за пътищата, които свързват обособени елементи от една от община, само че влизат в републиканската мрежа и това изисква за тях да се заплащат винетки и тол такси. " В най-кратки периоди предстоят поредност от срещи, които ние и екипът на НСОРБ към този момент започнахме, с цел да бъдат изяснени всички законови благоприятни условия за намиране на най-благоприятното и заслужено решение в ръководството на пътищата. Както страната, по този начин и ние имаме своите причини и те би трябвало да бъдат изложени ясно и стимулирано макар основаното напрежение ", разяснява кметът на Велико Търново.

Специално внимание в доклада за активността на НСОРБ за миналата година зае и казусът с публичните транспорти. Общините не престават да упорстват за определянето на общи правила за субсидирания публичен транспорт на пасажери от обезлюдените обитаеми места в общините. През миналата седмица НСОРБ започва и взаимни дейности с Камарата на автобусните превозвачи за " съответни промени в нормативната уредба, които ще основат повече еластичност както за общините, по този начин и за транспортните компании ". " Това е още една посока, в която следва новото управление да реализира трайни решения, тъй като неналичието на превоз рефлектира директно върху правата на жителите, ограничавайки достъпа им до работа, до обучение и просвета, до здравни и обществени услуги ", сподели Панов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР