Кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър обяви, че въвежда полицейски час

...
Кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър обяви, че въвежда полицейски час
Коментари Харесай

Властите на Вашингтон въведоха полицейски час след нови протестни демонстрации близо до Белия дом

Кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър разгласи, че вкарва полицейски час в американската столица, след нови протестни демонстрации покрай Белия дом, предадоха Франс прес.

Полицейският час е в действие от 23.00 часа в неделя до 06.00 часа в понеделник, посочи тя в Туитър и добави, че е наредила разполагането на Националната армия в града в помощ на полицията.
Няколко стотин души се бяха събрали в неделя вечерта пред Белия дом, подложен под засилена защита. Някои стачкуващи хвърляха бутилки с вода против силите на реда.

Освен във Вашингтон, полицейски час беше въведен също в Лос Анджелис, Чикаго и Детройт, а щатът Аризона разгласи едноседмичен полицейски час по цялата територия на щата, откакто стачкуващи се сбиха с полицията, която отговори със сълзотворен газ и гумени патрони.

Дъщерята на кмета на Ню Йорк, 25-годишната Киара де Блазио, била задържана предходната нощ по време на протестна акция, заяви нощес нюйорската телевизия Ей Уай 1, съобщи ТАСС. Кметската щерка се намирал измежду навалица от стотина души, окупирали кръстовището сред Бродуей и 12-а улица. Демонстрантите не се подчинили на нареждането на полицията да се разотидат и били задържани. Киара де Блазио, по данни на малкия екран, към този момент е освободена от ареста, осведоми Българска телеграфна агенция.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР