Кметът на варненския район “Владислав Варненчик прилага нестандартни мерки срещу

...
Кметът на варненския район “Владислав Варненчик прилага нестандартни мерки срещу
Коментари Харесай

Във Варна се опитват да спрат кражбите на цветя с предупредителни табели

Кметът на варненския регион “Владислав Варненчик ” ползва ексцентрични ограничения против крадците на фиданки и цветя от парковете и градинките. До новопосадените дръвчета и в цветните лехи той е разпоредил да слагат табелки с надпис “Не крадете дърветата и цветята ”. Повод за това е присвояването на красивата растителност, част от плана за облагородяване на квартала.

Варна

Дни след засаждането на 200 дръвчета и 1500 розови шубраци, част от тях изчезват. Така за следващ път опитът на чиновниците от кметството да разкрасят региона се оказва несполучлив. Кметът взема решение да стресне крадците с предупредителни табелки.

Николай Костадинов, кмет на регион “Владислав Варненчик ”: Може да наподобява като някакъв стар способ, само че съгласно мен прави работа, тъй като от момента, в който почнахме да ги слагаме тези табелки, сякаш имаше резултат или по-скоро темповете на изгубване на розите бяха по-ниски.

Последният безочлив случай е кражбата на одеве посадени фиданки пред две детски градини в квартала. Дръвчетата са изкоренени измежду бял ден пред десетки очевидци. Предупредителните табели не стопират наглия апаш. Очевидците пък не подават сигнал.

Николай Костадинов, кмет на регион “Владислав Варненчик ”: Човекът е спрял на паркинга, изкоренил си е двете туички, преди няколко дни поставени, прясно засадени. За Нова година несъмнено си е имал коледно дръвче у дома. Апелът ми е към нашите жители, в случай че някой от тях стане очевидец на нещо сходно просто да алармира тука при нас.

Живеещи в региона не утвърждават присвояването на фиданките и цветята.

Повечето от предупредителните табели също изчезват. Кметът обаче продължава да ги заменя с нови и напомня, че кражбата, въпреки и на растителност, се глоби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР