Кметът на Варна недоумява как е бил назначен служител в

...
Кметът на Варна недоумява как е бил назначен служител в
Коментари Харесай

Кметът на Варна недоумява как е бил назначен служител в общината с криминално минало

Кметът на Варна недоумява по какъв начин е бил назначен чиновник в администрацията с престъпно минало

Задържаното лице с рушвет от Община Варна е отговаряло за надзора на строителството на терен и считам, че то е било в директен контакт с вложители и с жители, които са имали връзки с дирекцията за строителен надзор - това сподели в предаването " Още от деня " кметът на Варна Благомир Коцев.

В общината се прави вътрешна инспекция, с цел да се откри дали това е не част от някаква огромна скица.

" Надявам се и съм уверен, че ГДБОП ще продължат това следствие и в случай че има такива чиновници, те ще бъдат разпознати и надлежно повдигнати обвинявания и към тях. Силно се надявам, че това не е по този начин, само че ми се желае органите на реда да проведат това следствие, с цел да разберем ", сподели Коцев.

По думите му, това са чиновници, които са били назначени в Община Варна преди 2 години. Оказва се, че арестуваното лице има и престъпно минало.

" Това повдига у мен неразбиране по какъв начин предходната администрация да допусни назначението на такова лице на служба в социална институция ", добави кметът.

По отношение на почналото дело за замърсяването на Варненското езеро през 2019 година, Благомир Коцев сподели, че публичната поръчка по построяването на новата тръба е била пусната преди встъпването му в служба.

" Процедурата към този момент е към своя край, следва избора на реализатор за полагането на тръбата под Варненското езеро. Хубавото е, че сме обезпечили средства от страната ", разясни той.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР