Кметът на Варна Иван Портних става на 43 години днес.

...
Кметът на Варна Иван Портних става на 43 години днес.
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних става на 43 години днес

Кметът на Варна Иван Портних става на 43 години през днешния ден. Той е роден в София като Иван Николаевич Портных в семейство на руснак и българка, като до 2011 година е съветски жител, написа в " Уикипедия ".

``
реклама

Завършва 9-а френска езикова гимназия в София, а по-късно „ Международни стопански връзки “ (МИО) в Университета за национално и международно стопанство, има магистърска степен по бизнес администрация от Франкофонския институт за администрация и ръководство и от Нантския университет. Специализира хотелски мениджмънт в Университета „ Корнел “, Съединени американски щати. Владее френски, британски и съветски език. Семеен, с две деца - момче и момиче.

Първоначално работи във компания „ Данон “ в София. От 2001 година до 2013 година Иван Портних е общоприет управител на туристическия комплекс „ Гранд хотел Варна “, включващ няколко хотела, които са ситуирани в курорта Св. св. Константин и Елена. През 2010 година печели „ годишна премия “ в категория „ хотелски управител на годината “, присъждана от съдружие „ Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация “.

През 2011 година е определен за общински консултант във Варна от листата на ГЕРБ, чиято група оглавява до юни 2013 година Изпълнява длъжностите ръководител на непрекъснатата комисия „ Финанси и бюджет “ и заместник-председател на Общински съвет–Варна. Избран е за депутат на 12 май 2013 година в 42-то Народно Събрание. Кандидатиран е от ГЕРБ за кмет на община Варна на частичните локални избори на 30 юни 2013 година, които печели на втори тур на 7 юли 2013 година Избран на първи тур за кмет на община Варна през октомври 2015 година за мандат 2015–2019 година Избран на втори тур за кмет на община Варна на 3 ноември 2019 година за мандат 2019–2023 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР