Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних се срещна с посланика на САЩ у нас

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Съединени американски щати у нас – Н. Пр. Ерик Рубин. По време на диалозите кметът срещна своя посетител с вложенията в просветителната инфраструктура в града, в това число с самодейността за построяването на нов учебен център, част от който ще бъде новата постройка на Математическата гимназия. Засегната бе тематиката за ползотворния културен продан със Съединени американски щати, като финален образец за това бе сполучливото присъединяване на представители на страната в Международния балетен конкурс във Варна. Обсъдени бяха опциите за насърчаване на още по-активни двустранни контакти в сферите на образованието, културата, IT бранша. 

Н. Пр. Ерик Рубин изрази възхищението си от възпитаниците на езиковите гимназии във Варна и приветства напъните на Община Варна за вложения в бранша на образованието. Кметът Иван Портних, от своя страна, акцентира, че младежите са капитал за Варна, по тази причина общината има подготвеност да провежда бизнес конгрес, в това число в областта на IT технологиите, където търсенето на младежи е доста огромно. 

Посланик Ерик Рубин изрази удовлетворение от положителното съдействие с Община Варна, като акцентира значимостта на взаимните планове с Военноморски сили, както и положителните контакти с Медицинския университет и Военноморското учебно заведение. Той добави, че американските круизни кораби биха били добра опция за усилване на туристопотока към Варна по море. По време на срещата бяха разисквани и тематики, свързани с  разширение на контактите сред Община Варна и  Българо-американската комерсиална камара.

По-рано през днешния ден Н. Пр. Ерик Рубин  бе на посещаване в Пункта за базиране на Военноморски сили във Варна, където Военноморски сили получиха публично като подаяние от Съединени американски щати - четири нови бързоходни моторни бойни лодки.  Плавателните съдове могат да се употребяват при терористичен акт, подкрепяне при задържане, инспекция или ескортиране на кораби. Освен това с лодките може да се правят търсене и избавяне в морето, както и здравна евакуация на потърпевши. Веднага по-късно дипломат Ерик Рубин посети две детски градини във Варна - " Ален мак “ в кв. " Чайка “ и Логопедичната детска градина, където се построяват детски площадки навън за малчугани със специфични просветителни потребности. Финансирането се обезпечава от Програмата за филантропична помощ към отдел " Военно съдействие " в Посолството на Съединени американски щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР