Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н.

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н.
Коментари Харесай

Проект задълбочава културните връзки между България и Италия 


Кметът на Варна Иван Портних се срещна през днешния ден с Н. Пр. госпожа Джузепина Дзара, дипломат на Италия у нас.

Това е второ посещаване на дипломата в морския град. На диалозите участваха Антонио Таркуиньо – почетен консул на Италия, Мария Маца – шеф на Италианския културен институт в София, и Димитър Стойнов, консултант по културната активност към почетното консулство. Тема на диалога бе огромният културен план, който съчетава разнообразни събития – изложения и концерти, и се осъществя по самодейност на посолството в Италия, почетното консулство и Италианския културен институт.

Проектът стартира със Седмица на италианската просвета, която се открива през днешния ден в Балчик и продължава до края на годината с разнообразни събития, измежду които – галерия под надпис „ Светът на операта в картини “ в артгалерия Ларго във Варна. През декември са планувани и коледни оперни церемония концерти във Варна с участиенто на Оркестъра за солисти на държавната опера и солисти от спектакъл „ Мария Канилия “ в Сулмона.

Този план ще даде опция за задълбочаване на културните връзки сред България и Италия, в частност и Варна, а и е една прелестна опция за обмяна на опит сред експерти, сподели кметът Иван Портних. Н. Пр. Джузепина Дзара благодари за положителното съдействие и реализирането на разнообразни планове с Варна.

По време на срещата бе дискутирана и тематиката за нуждата от развиването на кулоар № 8, който има значимо значение за района.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР