Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н.

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н.
Коментари Харесай

Новият посланик на Германия: Във Варна съществува един много добър потенциал

 Кметът на Варна Иван Портних се срещна през днешния ден с Н. Пр. Кристоф Айххорн, дипломат на Германия. Той бе придружаван от почетния консул на Федерална Република Германия във Варна Недялко Неделчев.

" Вчера по обяд връчих своите акредитивни писма на президента, по-късно незабавно се качих на самолета и дойдох във Варна, тъй като тук има доста забавни контакти с Германия. От една страна е туризмът, а от диалозите с кмета разбрах, че има доста забавни хрумвания за развиването на спа и баленотуризъм, за прелестната самодейност " Варна дестинация за четири сезона “. Вие сте градът на 4-те сезона “, съобщи Н. Пр. Кристоф Айххорн. Той добави, че сега край Варна се организира среща на Фондация " Александър Хумболт “, в която вземат участие над 400 известни учени, които са стипендианти на организацията. 

" Много бих желал да се срещна с тях, тъй като тук има забавни университети, с които можем да имаме още по-тясно съдействие. Сигурен съм, че във Варна съществува един доста добър капацитет. И аз като нов дипломат мога най-малко малко да оказа помощ и ще го направя с голямо наслаждение “, добави той. 

" Чест е за Варна да бъде първият град отвън столицата, който посреща новия дипломат на Германия. Разговорът с Н. Пр. Кристоф Айххорн бе извънредно забавен. Споделих, че имаме доста положителни контакти с нашите градове-партньори Рощок, Хамбург, Реклингхаус.  Мотивирани сме въз основа на тези обичайни партньорства да развием доста по-активно съдействие в региона на образованието, както и работа по разнообразни европейски стратегии “, съобщи кметът Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР