Кметът на Варна Иван Портних публикува кратък пост във Фейсбук

...
Кметът на Варна Иван Портних публикува кратък пост във Фейсбук
Коментари Харесай

Скандалът с кмета на ГЕРБ Портних се разгаря с пълна сила. Той реагира за пиянския случай в Израел: Нямам черен печат

Кметът на Варна Иван Портних разгласява къс пост във Facebook по отношение на изнесените скандални изявления в Израел за негова пиянска постъпка и посягане над служителка в хотел.

Случаят е бил потулен и укрит от българските медии, макар че информацията е стигнала и до тях сигурно.  Виж тук изявленията в Израел www.20il.co.il/0303-2/, newshaifakrayot.net

Днес неговия конкурент Костадин Костадинов насочи към него апел да се отдръпна от изборите.

Портних съобщи, че няма черен щемпел да влиза в страната, само че не разяснява останалите посочени обстоятелства. 

Ето и буквално обявата му:

" Във връзка с изнесени " информации ", че през февруари 2018 година съм бил забъркан в " скандал " в Израел, в резултат на който ми е бил подложен черен щемпел в интернационалния паспорт, бих сложил единствено един въпрос: Ако всичко това беше истина, по какъв начин тогава персонално щях да посрещна във Варна премиера на Израел Бенямин Нетаняху малко по-късно след " абсурда "? Фактите и фотосите приказват сами. За страдание, тези предизборни похвати могат само да имат непредвидими последствия върху положителните взаимоотношения на Община Варна с бизнеспартньори от Израел, с които сега интензивно работим по план в областта на превоза и цифровите технологии "

След изтекла информация от израелски медии, оповестена през вчерашния ден от българските им сътрудници, кметът на Варна, Иван Портних, е взел участие в разгулен скандал предходната година в хотел, намиращ се в курортния град Хайфа. (виж тук изявленията в Израел www.20il.co.il/0303-2/, newshaifakrayot.net).

Според медиите е опитал да " тормози полово " служителка. Намесила се е полиция и той е бил изпъден поради хулигански прояви и опит за посягане над сервитьорка. Позорният случай е отразен в доста медии в Израел, само че историята е потулена в България. Неговият главен конкурент за кметското място във морската ни столица, Костадин Костадинов, разяснява абсурда:

„ Не ми е прелестно да разисквам този случай. Само преди два дни поради няколко футболни хулигани цялата ни нация беше превърната в обект на нападки и насмешки от западноевропейската преса. Тук обаче не приказваме за анонимни престъпни субекти, а за кмета на третия по величина български град. За мен това е извънредно срамно и позорно, само че още по-позорно е, че цялата история е била потулена, тъй като случката става предходната година, а я узнаваме едвам в този момент. Впрочем, като цяло случилото се не ме учудва. Скандалите с варненския кмет са десетки и са към този момент част от градския фолклор на Варна. Ето за какво считам, че в тази обстановка, Портних има един единствен излаз, и той е да напусне изборната конкуренция, неотложно! Всички знаем, че досегашният кмет е слаб и некадърен управленец, само че се опасявам, че тук следствията няма да се лимитират единствено до Варна, а до българо-израелските междудържавни връзки като цяло, защото Портних е почитан кадър на ръководещата сега партия ГЕРБ. Репутацията освен на Варна, само че и на цялата ни страна е съществено повредена, и е редно както Портних, по този начин и партията, която го издига и поддържа, да поемат отговорност за това и да се отдръпват от изборите в града ни. “

Припомняме, че през 2018 г. кметът на Варна е бил позорно изпъден от Израел, след като заформил разгулен скандал в хотел в град Хайфа. Той е бил лидер на делегация представляваща Община Варна, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа. Според израелската медия „ Канал 20 “, още първата вечер от командировката си в Израел, обаче варненският градоначалник е изпил промишлени количества алкохол в хотела, в който е отседнал. Портних се държал „ позорно “, по думите на израелските публицисти, а според разкази на личния състав в хотела, представени от локалните медии, кметът на Варна е нападнал и унизил служителка на хотела. Портних е крещял, че е важен гост и би трябвало да извършват всичките му стремежи. Местните медии употребяват израза буквално, че е опитал да " тормози полово " служителка. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).style.height = `0px`; document.getElemen
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР