Кметът на Варна Иван Портних предлага Общинският съвет да даде

...
Кметът на Варна Иван Портних предлага Общинският съвет да даде
Коментари Харесай

Изграждат станция за зареждането на електромобили, които да обслужват синята зона във Варна

Кметът на Варна Иван Портних предлага Общинският съвет да даде за безвъзмездно ползване част от парцел за построяването на зарядна станция за електромобили, които да обслужват " синята зона ", научи Varna24.bg . Ето какво се показва в настояването до локалния парламент:

" Предмета на активността на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона " е употреба и поддръжка на паркингите и зоните за платено паркиране на територията на община Варна.

Съгласно чл.1, ал.2 от " Правилника за работа на общинското дружество " Общински паркинги и синя зона ", същото стопанисва и поддържа собствеността, предоставена му със заповед на Кмета на Община Варна, след решение на Общински съвет - Варна.

Във връзка с активността на общинското дружество е належащо да му бъде възложен терен за създаване на паркинг за зареждане на 18 броя електрически автомобили, обслужващи и контролиращи " Синята зона " Варна.

Подходящ се оказва част от общински неподвижен парцел, находящ се в гр. Варна, Южна промишлена зона с повърхност 83 958 кв.м. Необходимия терен е с повърхност 1 200 кв.м и граничи с терен " Паркинг за погрешно паркирани МПС ".

В тази връзка кметът предлага Общинският съвет да учреди безплатно право за ръководство на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона " за период от 5 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР