Кметът на Варна Иван Портних поиска оставката на главния архитект

...
Кметът на Варна Иван Портних поиска оставката на главния архитект
Коментари Харесай

Кметът на Варна иска оставката на главния архитект на общината

Кметът на Варна Иван Портних изиска оставката на основния проектант на Общината - Виктор Бузев.

Липса на визия за развиването на града и всеобщото презастрояване в последните години са част от претекстовете. Според Портних проектант Бузев е показал бездейност в работата във връзка с основни планове за развиването на града. Сред тях са въпросът с по този начин наречената “Дупка ” и запазването на редица монументи на културата.

По думите на кмета, основният проектант неведнъж е превишавал пълномощията си, подписвал е актове, за които е бил наясно, че ще бъдат оповестени за оскъдни, заобикалял е вътрешни правила и правила.

Иван Портних още веднъж разяснява тематиката за бараките в курорта " Златни пясъци " и сподели, че основният проектант се е опитвал да заобиколи юридически мнения за узаконяването им. Към всичко това кметът добави, че зад тила му проектант Бузев е разписал и позволение за слагане на преместваеми обекти в комплекс " Хоризонт ".

Според Портних това приказва за цялостна липса на бистрота и двоен стандарт в работата на Експертния съвет по устройство на територията.

Кметът акцентира, че чака основният проектант на Варна да подава оставката си до края на деня. Ако това не стане, ще бъдат подхванати всички законови стъпки за отстраняването му от служба.

Текст: Даниела Цекова


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР