Кметът на Варна Иван Портних, новоизбраните кметове на райони и

...
Кметът на Варна Иван Портних, новоизбраните кметове на райони и
Коментари Харесай

Иван Портних обеща да строи мостове, а не да издига стени

Кметът на Варна Иван Портних, новоизбраните кметове на региони и кметства и общинските съветници поставиха клетва на първото съвещание на локалния Народното събрание. Те тържествено се заклеха да съблюдават Конституцията и законите на страната, във всичките си дейности да се управляват от ползите на варненци и да работят за тяхното благополучие.

Церемонията откри краткотрайно изпълняващият длъжността кмет Пейчо Пейчев, след което новите избраници на Варна бяха приветствани от регионалния шеф Стоян Пасев. Навръх празника на Св. Мина – Ден на християнското семейство, той връчи знаците на властта – ключ и кметска огърлица, на Иван Портних.

„ В началото на новия управнически мандат желая да пожелая на всички сполучлива работа, мъдрост и зрялост в политическите решения. Готов съм да продължим с реализацията на плановете във всички сфери на културно-икономическия живот – градска инфраструктура, обучение, просвета, спорт, обществена политика. Вярвам, че ще има конструктивност и диалогичност в нашата взаимна работа през идващите четири години”, обърна се към съветниците Портних. Преизбраният кмет добави, че ще търси допирни точки със съветниците по всички значими за града тематики, без значение от политическите пристрастия. “Очаквам от новия Общински съвет интензивност, сдържаност, диалогичност. И защото организираме тази сесия дни след 30-та годишнина от историческото рухване на Берлинската стена, дано си пожелаем да търсим това, което ни сплотява – да строим мостове, вместо да издигаме стени. Мотивиран съм да работим по този начин, че варненци да се гордеят със своя град! На добър час! “, съобщи Иван Портних.

Новите избраници получиха благословия за сполучлива работа от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, след което най-възрастният общински консултант за този мандат откри първото съвещание на локалния парламент с една единствена точка – избор на нов ръководител. След скрито гласоподаване и с поддръжката на 39 от съветниците досегашният ръководител на Общински съвет още веднъж бе определен за пръв измежду равни.

След локалните избори във Варна ГЕРБ е първа политическа мощ - Иван Портних завоюва безапелационно кметската конкуренция, а партията има най-голямо посланичество в Общинския съвет. Кандидатите на ГЕРБ победиха и на балотажа в петте варненски региона „ Аспарухово”, „ Владислав Варненчик”, „ Младост” „ Одесос” и „ Приморски”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР