Кметът на Варна Иван Портних е с повдигнато обвинение, потвърдиха

...
Кметът на Варна Иван Портних е с повдигнато обвинение, потвърдиха
Коментари Харесай

Варненският кмет Иван Портних вече е обвиняем

Кметът на Варна Иван Портних е с повдигнато обвиняване, потвърдиха от Окръжната прокуратура във Варна.

То е поради проблема с канализационната тръба под Варненското езеро, с която имаше серия от повреди макар дадените огромни средства за поправки.
Разследването се води от следователи от Националната следствена работа. Кметът на община Варна не е арестуван.
Тепърва ще се преценя от наблюдаващите прокурори дали да бъде поискано отстраняването му от поста.

През декември 2021 година стана ясно, че варненският градоначалник е клиент и на Специализираната прокуратура, която му образува досъдебно произвеждане за това, че като длъжностно лице е нарушил служебните си отговорности и превишил властта си, с цел да се облагодетелства, при възлагането и осъществяването на план "Екологично чист превоз за Варна ", финансиран по Оперативна програма "Околна среда ".

Това е станало в интервала 25 октомври 2019 година до 21 юли 2021 година и са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия.

Малко преди този момент инспекция на Антикорупционната комисия откри нарушавания при процедурата по желание на реализатор на социална поръчка на общината за пазаруване на 60 електрически рейса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 млн. лева

От спецпрокуратурата обясниха тогава, че анализът на 7-те тома материали води до заключението за съдържащи се в тях задоволително данни за осъществено съзнателно закононарушение от общ темперамент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР