Кметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта

...
Кметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта
Коментари Харесай

Започна ремонтът на улица „Първи май“ в квартал Аспарухово 


Кметът на Варна Иван Портних даде през днешния ден начало на ремонта на ул. „ Първи май “ в кв. „ Аспарухово “. Проектът планува замяна на подземната инфраструктура, главен ремонт на пътната настилка, нови бордюри и тротоари, пътна сигнализация и създаване на джобове за спирките на градския превоз. По северното платно ще бъдат построени и ленти за надлъжно паркиране. Дължината на ремонтирания сектор е 1300 м.

„ Ремонтът е част от плана „Интегриран градски транспорт“ – втора фаза, по Оперативна програма „Региони в растеж“, на стойност към 3,8 млн. лева “, изясни кметът. На събитието участваха регионалният шеф Стоян Пасев, ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов, кметът на регион Аспарухово Калина Белмезова.

„Инфраструктурните планове, по които работим, са доста. В Аспарухово не престават дейностите по ул. „Мара Тасева“, следва ремонт и на бул. „Народни будители“ – там планът е на равнище планиране. Ремонти има в цяла Варна. Наясно сме, че има компликации за трафика, само че апелирам жителите за самообладание и приемливост, тъй като това е методът за основаване на по-добри условия за пътуване“, добави кметът Иван Портних.

Затворен за влизане на коли e бул. „ Народни будители “ от кръстовището с бул. „ Мара Тасева “. Движението в посока център и кв. „ Галата “ ще бъде с краткотрайна организация на придвижването. По трасето на бул. ”Мара Тасева “ са планувани краткотрайни автобусна спирка в двете направления, които ще заместват сп. „ Народни будители “.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР