Кметът на Варна Благомир Коцев взе участие в откриването на

...
Кметът на Варна Благомир Коцев взе участие в откриването на
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Варна има потенциал да бъде център на иновациите

Кметът на Варна Благомир Коцев взе присъединяване в откриването на европейския конгрес за технологии и нововъведения Innowave Summit, който стартира в Двореца на културата и спорта в града. Събитието, което притегля на д 5 000 български и интернационалните участници , се организира в дните 17 и 18 ноември, оповестиха от Общината.

„ Изключително съм щастлив, че това събитие се случва в първата седмица от моя мандат. Надявам се то да стане знак на едно ново начало за Варна “, сподели Коцев в приветствието си към делегатите на форума.

Новият кмет на Варна акцентира, че с изключение на туристически и морски град, Варна има голям капацитет да бъде привлекателен център за вложения и нововъведения. По думите му градът може да се открои като икономическото сърце на Северна България.

Коцев уточни, че работи в посока положително съдействие сред бизнеса и Общината , с цел да усъвършенства изискванията за развиване на новаторския бранш в България. Според него обмяната на опит и хрумвания по време на форума ще способства за просперитета на града.

Innowave Summit беше открит от създателя на годишното събитие Димитър Василев, а видеообръщение направи и Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи.

По време на софтуерната конференция се провеждат разнообразни дискусионни панели на тематики нововъведения, водачество, цифровизация, изкуствен интелект и други. Участват 75 лектори и 120 изложители от 28 страни. Входът на събитието е с билети.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР