Кметът на Варна Благомир Коцев наруши досегашния протокол и покани

...
Кметът на Варна Благомир Коцев наруши досегашния протокол и покани
Коментари Харесай

Кметът на Варна наруши протокола

Кметът на Варна Благомир Коцев наруши досегашния протокол и предложения коледарите, пристигнали в Общината, в кабинета си. Навръх Игнажден на посетители на кмета бяха учениците от СУ " Елин Пелин “, а по-късно и от Първа езикова гимназия. Те извършиха ритуали, песни и наричания за здраве и благоденствие. Учениците от учебно заведение " Елин Пелин “ поздравиха варненци с коледарска ария и наричане, а кметът отвори прозорците на кабинета си и се включи в поздрава към варненци.

" Радвам се, че на този ярък празник Игнажден, вие спазвате българските обичаи. Смятам, че всички би трябвало да го вършим. Поздравявам ви и ви поисквам да сте здрави! Хубави и светли Коледни и Новогодишни празници и сполучлива Нова 2024 година! “, обърна се кметът към коледарите.

Коледарите от учебното заведение на кмета – Първа езикова гимназия - пък се осмелиха да седнат в кметския стол, като пръв това направи Мартин от 11 клас, последван от свои съученици и дванадесетокласници. Младежите обявиха, че желаят да продължат образованието си, а по-голямата част от тях бяха безапелационни, че ще останат да се развиват във Варна. Ръководителят им госпожа Нели Димова предложения кмета и заместник-кмета Павел Попов, който също е ученик на учебното заведение, да посетят Първа езикова гимназия. Двамата дадоха обещание да създадат това дружно с тогавашния им класен началник.

Изпълнителите бяха приветствани от ръководителя на Общинския съвет Христо Димитров и представители на дирекции в Общината. За общата фотография те избраха портрета на Васил Левски в кабинета на кмета Благомир Коцев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР