Кметът на Варна Благомир Коцев лично инспектира по-рано днес току-що

...
Кметът на Варна Благомир Коцев лично инспектира по-рано днес току-що
Коментари Харесай

Инспектираха ремонта на ул. „Патриарх Евтимий“ във Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев персонално инспектира по-рано през днешния ден преди малко приключилия ремонт на ул. „ Патриарх Евтимий “. Обектът беше признат от Държавната приемателна комисия с наставления за премахване на съответни недостатъци в наличието на заместник-кмета по строителството Пламен Китипов и на заместник-кмета по сигурността и публичния ред Илия Коев, оповестяват от Общината. 

Държавната приемателна комисия включва кмета на община Варна, представляван от отрасловия кмет Пламен Китипов, представители на Регионална дирекция Национален строителен надзор, на изпълнителя, проектанта, както и на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и Пътна полиция. Ръководител на плана са специалисти от Дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ към Община Варна.   

Ремонтът на ул. „ Патриарх Евтимий “ стартира в края на 2022 година, а за облекчение на жителите секторът беше пуснат за придвижване на коли през месец октомври 2023 г. 

Стойността на обекта е 557 935 лева с Данък добавена стойност. В рамките на строително-монтажните работи е сменена асфалтовата настилка на права с дължина 370 м сред бул. „ Владислав Варненчик “ и бул. „ Сливница “. Частично са сменени тротоарните настилки на повърхност от 2 300 кв. м, защото друга част от прилежащата инфраструктура към момента е в гаранция по предишен ремонт. Захранващият кабел също е напълно сменен, а старите стълбове за улично осветяване са сменени с нови със модерни LED осветители. 

С реализирането на плана са реализирани усъвършенствана витална среда на живущите в региона, оптимален брой регламентирани паркоместа и безвредно напредване на пешеходците. Въведена е нова организация на придвижването, защото някои от страничните улици са към този момент еднопосочни по отношение на идното въвеждане на така наречен „ Зелена зона “ за краткосрочно паркиране. 

Обектът е с 3-годишен гаранционен период след въвеждане в употреба.



 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР