Кметът на Върбица инж.Мердин Байрям спази за седма поредна година

...
Кметът на Върбица инж.Мердин Байрям спази за седма поредна година
Коментари Харесай

Кметът на Върбица посрещна над 7 000 гости пред Рамазан Байрям

Кметът на Върбица инж.Мердин Байрям съблюдава за седма поредна година персоналната си традиция и даде 18 благотворителни вечери във всички села на общината и кварталите на града. Не е броил какъв брой хора са почели сърдечната му покана. Със сигурност обаче, над 7 000 посетители са седнали до днешния заветен празник за мюсюлманите Рамазан Байрям с граданочалника и брачната половинка му Гюлфер.

Най-радостното за кмета е, че братските софри са били почитани от хора от разнообразни етноси и вероизповедания, тъй като локалните във Върбишко от дълго време не се разделят. Ифтарите за следващ път почете и отец Константин, който служи по празници в храм “Св.Димитър” във Върбица. Място на общите трапези в някои села бяха новопострени зали за всеобщи мероприятия, другаде хората сядаха след залез под намерено небе.

“Хубаво е да живеем дружно, в мир и съгласие, почитайки традициите си. Трябва да умеем, както споделяме хляба си, по този начин да споделяме делници и празници, наслади и проблеми”, споделя за благотворството си инж.Байрям. По селата на общината, преди ифтарите градоначалникът не пропусна да ревизира по какъв начин вървят летните поправки на улици, а в с.Иваново откри и нов стоматологичен кабинет.

Сега, след огромния месечен пост, следват три празнични дни, които ще събират мюсюлманите за взаимно помилван.

Инж.  Байрям се обърна за празника към всички с думите: “Днес ние, жителите на община Върбица, още един път потвърждаваме, че всички живеем дружно и общите ни празници от епохи са красива заварка в връзките посред ни. Нека свещеният мюсюлмански празник извърши домовете ви с наслада и светлина, сърцата ви с добрина и великодушие, а душите с религия и порив за триумфи! Нека са доста положителните ви каузи, усмивките на децата ви и щастието край фамилното огнище. Посрещнете празника с достолепие и оптимизъм и знайте, че положителното постоянно се възнаграждава с положително! Честит и блажен Рамазан Байрям!”

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР