Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви пред германския вестник

...
Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви пред германския вестник
Коментари Харесай

Метростанциите на Киев станаха бомбоубежища, но паника в столицата няма

Кметът на украинската столица Виталий Кличко съобщи пред немския вестник " Билд ", че обстановката в Киев към този момент е под надзор.

" Ситуацията в Киев към този момент е под надзор, само че, несъмнено, хората са обезпокоени. Ние сме във война и се борим за страната си, само че се нуждаем от поддръжката на целия свят и от в действителност неотложно от мъчителни наказания против Русия ".

Напрегната обстановка в Украйна. От рано сутринта се чуват гърмежи и изстрели. Това описват българи, които живеят в Украйна пред Нова телевизия.

На места е по-спокойно, на други има суматоха.

Междувременно метростанциите на Киев се превърнати в бомбоубежища. Властите оповестиха, че през днешния ден входовете към тях са безвъзмездни, оповестява Цветана Балабанова пред БТВ.

Жители на Киев споделят, че са очаквали това нахлуване и са се подготвили. Те не се готвят за евакуация.



Пред банкоматите има опашки. Няма скупчване обаче в магазините и не се следи презапасяване. По-рано управляващите предизвестиха жителите да имат готови куфари с всичко належащо, пари и документи при положение на потребност.

След сирените сутринта не е имало ново включване на системата за предизвестие за бомбардировки.

От командването на украинската войска, че дават отговор на въздушна офанзива и са свалени пет противникови самолета и хеликоптер. Няма удостоверение на тази информация от други източници.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР