Кметът на Ухан Джоу Сиануан подава оставка в знак на

...
Кметът на Ухан Джоу Сиануан подава оставка в знак на
Коментари Харесай

Кметът на Ухан подава оставка и признава вина пред гражданите за коронавируса

Кметът на Ухан Джоу Сиануан подава оставка в символ на самопризнание за виновност по отношение на жителите на града . Той разяснява това в изявление пред Централна китайска телевизия (CCTV), представена от ТАСС.

" Ако това помогне да се ограничи разпространяването на вируса, бих желал да подам оставка и да се извиня по този метод ", изяснява кметът на града, където е огнището на новата пневмония, породена от ковид 2019-nCoV .
 Хонконг и Русия затварят граници с Китай, при 65% нарастване на инфектираните в страната Обновена
Хонконг и Русия затварят граници с Китай, при 65% нарастване на инфектираните в страната

Очаква се пик на инфектирани сред април и май и подготвеност за международна пандемия

Той добави, че решението за блокиране на Ухан е " в действителност мъчно . Що се отнася до град с повече от 10 милиона души, такова решение беше взето за първи път в историята на човечеството ", акцентира Джоу Сиануан.

" Затворихме града, с цел да спрем разпространяването на вируса , само че се опасявам, че по този метод си спечелихме неприятна историческа известност ", добавя той.

По думите му, " човешките същества са минали през толкоз доста опасности в процеса на своята еволюция, като да вземем за пример черна гибел, мор, едра шарка . Не можем да предвидим какъв брой сериозна ще бъде актуалната заплаха, по тази причина бяхме принудени да затворим града ".
 Китай удостоверява - коронавирусът се предава посредством контакт
Китай удостоверява - коронавирусът се предава посредством контакт

Влиза през лигавицата на окото, в Азия дезинфекцират самолети и градски превоз

" Ние предоставяме безвъзмездни артикули, подготвена храна и медицински грижи за хората, които са под наблюдаване или карантина в общността. Някои от тези ограничения обаче към момента са надалеч от съвършени ", признава кметът и удостоверява случаи на отвод на водачи да доставят артикули до медицински заведения от боязън от зараза .

Свидетели разясняват пред ТАСС по телефона за огромни опашки от хора, които чакат за медицински обзор в лечебни заведения и медицински центрове.

Има случаи на суматоха, липса на артикули и медицински маски . Много поданици са недоволни от спирането на транспортните връзки сред градските квартали, ситуирани на другите крайбрежия на река Яндзъ.
 В Германия е първият случай на предаване на ковид от човек на човек в Европа
В Германия е първият случай на предаване на ковид от човек на човек в Европа

Германец е бил инфектиран от собствен сътрудник, китайска гражданка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР