Кметът на Царево: Не става дума за застрояване до Силистар“,

...
Кметът на Царево: Не става дума за застрояване до Силистар“,
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Не става дума за застрояване до „Силистар“, а за изчезнал път

Кметът на Царево: Не става дума за застрояване до „ Силистар “, а за липсващ път
Плажът „ Силистар “ няма да бъде застрояван – това е подправена вест. Става въпрос за един парцел, който е на повече от половин километър от плажа. Изобщо не става въпрос за застрояване, а за допускане, с цел да може един архитект да стартира да търси метод по какъв начин един липсващ във времето път още веднъж да се появи.

Това сподели кметът на Царево Георги Лапчев на ексклузивен брифинг в региона на плажа, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района. Лапчев посочи, че въпросният път го няма на документи. Фалшивата вест е чисто политическа заигравка от страна на опозицията, акцентира кметът и повтори, че „ действително проблем няма “.

Повод за иязвлението на кмета на Царенво бе предписание от през вчерашния ден на премиера Бойко Борисов да не извършва решение на Общинския съвет за смяна на устройствения проект на терен до „ Силистар “.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов в качеството си на ръководител на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на кмета на Царево Лапчев, който също е от ГЕРБ, да задържи и да не извършва решението на Общински съвет - Царево по проблема „ Силистар “. Препоръката на Борисов е Лапчев да не извършва решението до цялостното увещание на обществеността в правотата на това решение на Общински съвет – Царево.

Тази заран от Българска социалистическа партия реагираха със своя позиция, че „ Борисов стигна до парадокса като ръководител на ГЕРБ да подрежда на кмет на ГЕРБ да не извършва решение на общински съветници на ГЕРБ “. Те акцентират още, че “въпросното предписание няма юридическа стойност, тъй като решенията на общинските препоръки се връщат за ново разискване и стопират от осъществяване само от регионалните шефове. Борисов няма пълномощията на такова деяние - нито в качеството си на министър председател, нито в качеството си на партиен водач. Нещо повече, то е следващият удар по институциите и държавността в България. “ /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР