Кметът на Царево Георги Лапчев отрича, че ще се строи

...
Кметът на Царево Георги Лапчев отрича, че ще се строи
Коментари Харесай

Безпрецедентна фалшива новина вижда кметът на Царево за строежа до Силистар

Кметът на Царево Георги Лапчев отхвърля, че ще се строи край Силистар , на конференция през днешния ден в предпазената околност участват притежатели на земи, общински съветници и екоактивисти, оповестява Българска национална телевизия.

" Безпрецедентна поредност от подправени вести и аз съм тук, с цел да опровергая всяка една от тях. Първо, не съм подписвал никаква заповед за одобрение на Подробен устройствен план. Това е неистина . Ако има такава заповед, то дано някой да я извади и да ми я покаже ", разяснява кметът Лапчев.

Според него, приемането на предлагането на вложителя за Подробен устройствен план е единственият метод, с цел да се реши дългогодишният проблем с частната права в общинския път, която всяко лято провокира проблеми с достъпа до плажа.

Лапчев отхвърля обвиняванията на присъстващите, че по този начин се позволява строителство в парцела .

 За Българска социалистическа партия е неуместно Борисов да подрежда на кмет да не се преценява с общински съвет
За Българска социалистическа партия е неуместно Борисов да подрежда на кмет да не се преценява с общински съвет

Социалистите са дали своят вот срещу застрояването на Силистар

" Има едно само предпочитание, което беше на по-предходния притежател, който искаше да направи тук пететажен хотел според наредбите на закона. Желанието на Общината е да не се строи, разберете го един път вечно . И ние се опитваме в действителност да ограничим до най-много опциите на тези, които въпреки всичко по закон имат право ", изяснява кметът.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Живко Жеков разяснява, че е дал своя вот срещу това решение , защото смята, че " този терен с тая докладна бележка на господин Лапчев, ще бъде застроен . Държавата има лостове и способи да реши и да се направи различен път ".

Присъстващите на конференцията упрекват кмета и общинарите, че пътната права е препродадена по неразбираем метод няколко пъти .

Кметът на Царево има намерение да провежда кръгла маса до седмица , на която всички заинтригувани да изложат причините си .

 Борисов разпореди на кмета на Царево да изчака за градежи в Силистар
Борисов разпореди на кмета на Царево да изчака за градежи в Силистар

Срокът е до " цялостното увещание на обществеността в правотата на решението "

" Пореден случай на шизофрения от страна на ГЕРБ . Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подрежда на кмета на ГЕРБ да не извърши решение, гласувано от общинските съветници на ГЕРБ и което той е внесъл ", изяснява депутатът от Българска социалистическа партия Николай Тишев.

" Това е желанието на Община Царево и Общинския съвет , който напрани допускане, а не направи приемане, с цел да стартира някой да създава концепция. С Борисов си поговорихме, че би трябвало да се смъкне напрежението ", добавя кметът Георги Лапчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР