Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева разкри току що по

...
Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева разкри току що по
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен с последни подробности за водния ад. 13 деца бедствали...

Кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева разкри одеве по Нова Тв последни детайлности за водния пъкъл в Тетевен, където през вчерашния ден в 11 часа бе оповестено бедствено състояние.

Тя разкри, че през днешния ден в 8,30 часа още веднъж ще свика спешния щаб, само че на този стадий няма да анулира бедственото състояние.

Ето какво съобщи Мадлена Бояджиева:

„ Цял нощ валя, само че екипите не стопираха да работят. Спрян бе достъпът до село Черни вит порадви излизане на реката по пътя. Цяла нощ се бориха екипите и сега пътят е отворен. Работата продължава.

Реката е излязла и в квартал „ Плата ” в Тетевен, където с краткотрайни насипи от чували с пясък и инертни материали водата е спряна.

 13 деца са бедствали в село Гложене, благодарение на екипите на пожарната те са извадени от вилата и са в сигурност.

Безопасната станция в Гложене също е залята от реката.

В село Градежница са отводнени всички заляти 20 къщи, а с тежка техника се отклонява водата в руслото на реката, с цел да бъдат отводнени улиците. С създаване на краткотрайни насипи се стопира водат към улиците.

Три махали в село Глогово са изолирани поради скъсани два моста и до тях се стига единствено с коне и пешком. В момента екипите възвръщат тези мостове. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР