Кметът на Техеран Мохамед Али Наджафи бе осъден на смърт

Кметът на Техеран Мохамед Али Наджафи бе осъден на смърт ...

Кметът на Техеран уби жена си, но отърва смъртната присъда, защото....

Кметът на Техеран Мохамед Али Наджафи бе осъден на смърт за убийството на съпругата си, обаче избегна смъртното наказание. Той се отърва от наказанието след позволение от семейството на съпругата си, твърдят източници, близки до случая.

Наджафи, който е на 67 години, беше осъден на смърт на 30 юли за убийството на втората си жена, с 30 години по-млада, в края на май.

В Иран семейството на жертвата може да търси смъртно наказание в съответствие със закона "касас" или закона за отмъщение, което може хда бъде извършено от семейството на убитата съпруга. Но братът на починалия днес каза, че семейството му е решило да оттегли мярката, за да може Наджафи да бъде помилван.

Кметът на Техеран обаче ще остане в затвора, след като беше осъден на две години затвор за незаконно притежаване на оръжие. Все още не е известно дали смъртното наказание ще бъде сменено на до живот в затвора.

Вторият му брак с много по-младата  жена предизвика скандал в иранското общество, защото той се ожени за втори път без развод с първата си съпруга, което е разрешено съгласно иранското законодателство. Но на многоженството не се гледа с добро око в Иран, въпреки че Наджафи по това време не е нарушил закона.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg