Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров награди в четвъртък победителите

...
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров награди в четвъртък победителите
Коментари Харесай

Наградиха победителите в конкурса за коледна украса в Търговище

Кметът на Търговище доктор Дарин Димитров награди в четвъртък спечелилите в състезанието за най-атрактивна външна коледна декорация на обитаемоте места и частните домове в общината.

В третото издание на конкуренцията, която цели празничното въодушевление да се разпростре и по улиците на селата, както и във всички квартали на града, участваха 12 кандидати. Призьорите бяха избрани от комисия, назначена със заповед на кмета, която обходи всички обитаеми места и обекти, за които е подадена поръчка за присъединяване.

Село Кралево е победител в категорията за обитаемоте места. Второто място е за село Дългач, а поощрителна премия печели село Стража. Победителят получи 500 лв., а подгласниците му бяха отличени надлежно с по 200 и 100 лв.. Сумата би трябвало да се употребява за обогатяване на украсата или закупуване на парково съоръжение, което да се употребява от селото. Това е записано в регламента на състезанието.
 tg-2012-dom-pobed_1024x768  tg-2012-kralevo_1024x575
В категорията за частни домове победител е семейството на Петранка Костадинова от кв. Въбел, чието семейство е сложило истинска външна декорация на къщата, оградата и дворното пространство. Костадинова получи предметна премия с равноценност 200 лв.. Поощрителна предметна за 100 лв. бе присъдена на семейство Галина и Невян Йорданови, още веднъж за външна декорация на къща и дворно пространство в Търговище.

„ Благодаря за старанието, което сте вложили, с цел да внесете още по-празнична атмосфера в града и обитаемоте ни места. Нека добър образец насърчи всички съграждани да допринесат за коледното въодушевление и дух в дните преди Рождество и посрещането на новата 2019 година “, сподели по време на награждаването кметът доктор Димитров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР