Кметът на Стрелча Стойно Чачов ще се яви днес в

...
Кметът на Стрелча Стойно Чачов ще се яви днес в
Коментари Харесай

Разпитват кмета на Стрелча в полицията

Кметът на Стрелча Стойно Чачов ще се яви през днешния ден в Икономическа полиция за разпит, който ще стартира от 11:00 часа, научи от свои източници.

Първоначално градоначалникът бе свикан за 20 март, само че той и юристът му Иво Лулчев са разговаряли с проверяващите, поели случая, и са поискали това да стане в различен ден, като са обяснили, че повода са служебни задължения.
 
 Стойно Чачов Община Стрелча
Чачов е проверяван от прокуратурата за злоупотреби със служебно състояние и напън върху свои подчинени. На 12 март полицейски коли обкръжиха общинската постройка в Стрелча и започнаха претършуване и изземване на документи и компютри.

В края на деня от прокуратурата оповестиха, че мотив за акцията е сигнал на освободения основен инженер на общината Иван Божков. Той твърди че с негови сътрудници – общо 17 индивида, са били принудени да подадат подписани молби за овакантяване без дата и по този начин са били държани в боязън да не изгубят работата си. -->

След случилото се кметът съобщи пред медии, че никого не е принуждавал да подписва молби за овакантяване, единствено е приканил който счита, че не може да се оправи, да се откаже.

Той съобщи още, че е бил заинтригуван от мащабите на акцията спрямо това, в което го упрекват. Очаква се през днешния ден да стане ясно има ли и инспекция за злоупотреби с пари, каквито клюки потеглиха след полицейската интервенция в общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР