Кметът на Стрелча прекрати отпуска, пуснат само преди седмица, за

...
Кметът на Стрелча прекрати отпуска, пуснат само преди седмица, за
Коментари Харесай

Кметът на Стрелча Стойно Чачов се върна на работа

Кметът на Стрелча приключи отпуска , пуснат единствено преди седмица, с цел да не пречи на следствието против него.

Новината идва изненадващо, откакто на 5 април по време на делото за отстраняването му от поста, той самичък съобщи, че ще се отдръпна за 50 дни - до 22 май, с цел да няма подозрения, че ще се опита да повлияе на очевидци.
 Стойно Чачов Община Стрелча
Дни по-късно е подал публично съобщение в Областната администрация, че приключва отпуска си, считано от 10 април. От държавното ведомство потвърдиха, че има такова съобщение, само че отхвърлиха детайлности.

Чачов също не отхвърли, въпреки да реагира много раздразнително. По думите му, надали е най-големият проблем в страната дали един кмет ще се върне на работа, още повече, че следствието било завършило, още преди да е почнало и от две седмици нищо не се правело.-->

Градоначалникът стимулира решението си със незабавна работа, която не търпяла отсрочване, само че като цяло този път беше сбит.

Припомняме, че инспекцията против него се води от Районната прокуратура в Панагюрище. Започна с огромна инспекция в постройката на общината и изземване на документи и компютри.

Изненадващо след това се оказа, че мотивът били 17 молби за овакантяване , подадени под негов напън от чиновници. От тях за момента се счита, че е открита една - на подалия сигнала, станал мотив за акцията, основният инженер Иван Божков.

Заявлението за отпуск обаче беше една от основните аргументи прокуратурата да отдръпна настояването си за премахване на Чачов от поста. По време на съвещанието се разбра че водачът му - Николай Самоходов, също е свидетелствал против кмета, а в този момент е в болничен.

Той обаче отхвърли двете неща да имат нещо общо, изясни, ч е имал проблеми с гръбнака.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР