Кметът на Стрелча обяви бедствено положение на територията на града.

...
Кметът на Стрелча обяви бедствено положение на територията на града.
Коментари Харесай

В Стрелча е обявено бедствено положение

Кметът на Стрелча разгласи бедствено състояние на територията на града.
В заповедта на кмета Стойно Чачов се показва, че причина за оповестяването на бедственото състояние е усложнената метеорологична конюнктура, довела до съществено компрометиране на вододайната зона на град Стрелча и нужда от предприемане на незабавни и неотложни аварийно-възстановителни действия за преустановяване на следствията, водещи до увреждане на здравето на хората и обилни вреди на имуществото. Бедственото състояние се афишира заради неколкократното заливане на водовземните уреди на реката и затлачването им с кал, пясък, трошляк, камъни и дървета, многократното прекратяване на водоподаването към града и привършване на запасите от вода в резервоарите, и замърсяването им с кал, а също и заради компрометиране на сектори от довеждащия тръбопровод – разрушени подпорни стени и оголени тръби.
Бедственото състояние е в действие от през днешния ден до 17 юни.
"Ситуацията в градa е доста тежка - питейната вода е спряна и е негодна за пиянство. В момента е належащо да се изчака да намалее притока на вода, с цел да могат служащите да почистят. В противоположен случай тя ще ги отнесе. За същественото решение на казуса и нужна замяна на довеждащия тръбопровод, който е на 72 години. Неговата дължина е 7 километра, а общината не разполага с нужните средства'', разяснява кметът на община Стрелча Стойно Чачов пред "Фокус ".
Той разясни, че тръбата е полагана през 1947 година
"Проблемът е оголената зона. Ако още веднъж има интензивни превалявания, тя може да се спука или да се скъсат тръбите. Това значи град Стрелча да остане без вода. Уведомили сме регионалния шеф, министъра на вътрешните работи, министър-председателя, че са нужни средства, за подмяната на този водопровод'', добави още Чачов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР