Кметът на столичният район Младост Десислава Иванчева се обяви срещу

...
Кметът на столичният район Младост Десислава Иванчева се обяви срещу
Коментари Харесай

Кметът на "Младост" се обяви срещу зоната за небостъргачи по бул. "Цариградско шосе"

Кметът на столичният регион " Младост " Десислава Иванчева се разгласи против импортирания от Столична община план за изменение на Закона за устройство на София, който планува построяването на небостъргачи в зоната след 7-ми километър на бул. " Цариградско шосе ".

В известие от районната община до медиите се споделя, че Десислава Иванчева е изпратила несъгласие до ръководителя на парламентарната комисия по локално самоуправление Искрен Веселинов (ВМРО). Като претекст Иванчева показва, че 80% от плануванаъа зона за високо строителство по " Цариградско шосе " попада в региона " Младост ".

Предложенията за смяна на Закона за устройство и застрояване на Столичната община бяха готови от екипа на основния проектант Здравко Здравков и импортирани за разискване в комисиите в Народното събрание от групата на ГЕРБ.

В него се оферират се и две зони, в които ще могат да се строят небостъргачи - към Централната гара, край бул. " Цариградско шосе " след 7-ми километър (около и след " Интер експо център " ) и на Околовръстното шосе в при квартал " Люлин " и бул. " Царица Йоана ". Проектът планува редица ограничения за ограничение безразборното застрояване на града, въвеждането на ограничаване на височината за здания, опазване на зелените площи

В известието се твърди, че районната администрация не е била осведомена с предложенията, преди да бъдат импортирани за разглеждане в парламентарните комисии и се приготвя " скрито и на мрачно ".

Във възражението си Иванчева е поискала от депутатите да не преглеждат препоръчаното изменение, преди Столичният общински съвет да одобри визията си за развиване на града до 2050 година, която се чака да бъде подготвена в средата на 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР