Кметът на столичния район Младост Десислава Иванчева иска среща с

...
Кметът на столичния район Младост Десислава Иванчева иска среща с
Коментари Харесай

Иванчева писа до Цацаров - иска среща с медиите

Кметът на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева желае среща с медиите.

Кметицата е изпратила заявление до основния прокурор Сотир Цацаров, в което желае от него позволение за среща с медиите. Заявлението към Цацаров идва, откакто наблюдаващият прокурор по делото против Иванчева отказал такова позволение. В заявката се е разписала и зам.-кметът на " Младост " Биляна Петрова.

Множество медии, обратно на журналистическите правила на Етичния кодекс на българските медии, разясниха госпожа Иванчева и госпожа Петрова като " явно отговорни ", като тиражираха в общественото пространство редица клюки, неистини и обиди по техен адрес. Срещу всички тях госпожа Иванчева и госпожа Петрова ще заведат каузи в съда, заяви пиарът на администрацията Петър Кърджилов, представен от offnews.bg.

Припомняме, през днешния ден спецпрокуратурата изиска от спецсъда Иванчева да бъде отстранена от длъжността си като кмет на " Младост ".

Според държавното обвиняване в арестното помещение, където Иванчева изтърпява мярката си за неотклонение, тя изготвяла документи в качеството си на кмет. След това тя ги предавала на лица с позволен достъп за рандеву. Така документите достигали до общинската администрация.

По този метод Иванчева упражнявала пълномощията си на кмет от килията в следствения арест, което съгласно прокуратурата е мотив да се потърси нейното премахване от служба.

Специализираният углавен съд стартира съвещание по желае на спецпрокуратурата в 15 часа.

Публикуваме заявката на Иванчева и Петрова без редакторска интервенция:

" Във връзка с изпратено писмо на 11.05.2018 година, до наблюдаващия прокурор, на което не е получен отговор, още веднъж Ви осведомяваме, че желаем да се употребяваме от правото си обещано по закон, на съображение член 253, ал.4 от ЗИНЗС

Моля за Вашето документално позволение за среща с медиите, а по съответно, право на конференция, която Прокуратурата направи след задържането ни и изнесе информация по делото

Също по този начин правото на отговор във всички медии, в които е коментирана работата на р-н " Младост ", както и Прокуратурата където изнася информация по делото " /offnewws.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР