Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова възложи да бъде направено

...
Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова възложи да бъде направено
Коментари Харесай

София: Ще тестват служителите на Социален патронаж и общинска полиция за COVID-19

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова разпореди да бъде направено тестване за ковид на работещите в общинското дружество „ Социален патронаж “. Това са общо 200 души – обществени служащи, санитари и водачи, които ежедневно доставят храна по домовете на 1500 души, оповестиха от Столична община.
Тестването ще стартира в петък, 10 април, написа БГНЕС.
След тях проби ще бъдат направени и на 110 чиновници на Общинска полиция. Столичната община ще употребява тестванията, с които са тествани чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
365 лекари, медицински сестри и медицински личен състав от общинските V и IV градски лечебни заведения са тествани досега за заразяване с Коронавирус 19. Медицинският личен състав е тестван с PCR проби със средства от Столична община. Предстои PCR проби да бъдат направени и на 95 медици от общинските I и II градски лечебни заведения, в които има разкрити отделения за лекуване на пациенти с Коронавирус 19.
93 чиновници на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “, доброволци от доброволното формирование на Столична община и чиновници на Общинска полиция бяха тествани в Министерство на вътрешните работи болница с бързи проби по програмата на Министерство на вътрешните работи и Националния действен щаб.
До момента общият брой на тестваните медицински служащи и чиновници, които работят непосредствено с жители, е 449 души.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР