Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта, информационните

...
Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта, информационните
Коментари Харесай

Показаха велоринга, който ще обслужва южните части на София

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и основният проектант на София Здравко Здравков показаха на брифинг през днешния ден трасето на велосипедната алея от ВТУ " Тодор Каблешков " до гара " Пионер ". Цялата територия е благосъстоятелност на Наказателен кодекс " Железопътна инфраструктура ".

По думите на Фандъкова това е един сложен план, само че извънредно значим и знаков за града ни. Той е с повърхност над 60 дка и дължина над 3 км. Тя благодари на министър Желязков за даването на инфраструктурата за този зелен кръг, чиято цел е всички квартали на столицата да имат връзка с парковете на града, като се употребява трасето на излязлата от употреба жп линия за развиване на веломрежа. Идеята е от началото на велоалеята в регион " Слатина " до гара " Пионер " да се се основат велосипедни връзки за зала " Армеец ".

Росен Желязков осведоми, че проектът се изготвя и скоро ще бъде показан за публично разискване. Когато той влезе в действие, Столична община ще може да претендира за придобиване на парцела, а то ще стане факт с решение на Министерския съвет. 60 на 100 от тази територия ще бъде за озеленяване и ще служи за напредване с всички немоторни транспортни средства, акцентира Желязков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР