Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и заместникът й по

...
Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и заместникът й по
Коментари Харесай

София не чу жителите си за повече инвестиции по райони

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и заместникът й по финансите Дончо Барбалов не са взели под внимание настояванията на част от районните кметове, главно от опозицията, и на жителите на тези региони за преразглеждане на капиталовата стратегия за 2020 година и за разпределяне на повече средства за някои квартали. Това стана ясно от думи на Барбалов на днешното съвещание на общинския съвет. Той разясни, че перото за финансови разноски се внася за разглеждане без изключително изменение на в началото оповестените планове.

" Големи разбърквания няма. Надявам се районните кметове от ден на ден да схващат, че някои обекти, които никой не желае да припознае като свои, въпреки всичко са богатството на цялата община, каквото да вземем за пример е метрото ", отговори Барбалов на въпрос на " Сега " какви промени в финансовата стратегия е направил в следствие от публичното й разискване, провело се преди дни.

Миналата седмица хора от разнообразни региони попитаха градската администрация за какво не е планувала средства за извънредно значими за техните зони действия. Най-недоволни от разпределението на средствата бяха жителите на нови квартали като " Кръстова вада ", " Манастирски ливади ", на селата към София като Казичене, Бусманци, Панчарено и така нататък и на регионите, които се ръководят от кметове на опозицията- " Младост ", " Слатина ", " Овча купел " и други Живеещите в " Младост " да вземем за пример желаеха Фандъкова, която не пристигна на публичното разискване, да пристигна при тях и да им изясни за какво за 120-хилядния комплекс са планувани по-малко пари за вложения, в сравнение с за Столичния зоопарк. Кметът на " Младост " арх. Стефан Стефанов прикани съгражданите си всеобщо да дойдат на публичното разискване, с цел да изкажат мнението и всеобщо да внасят възражения по отношение на капиталовите проекти на Голямата община.  

И през днешния ден обаче Барбалов не пропусна да съобщи, че капиталовата стратегия на общината е ориентирана главно в регионите. Той добави, че от няколко дни организира с определените за пръв път районни кметове, които до един не са от ГЕРБ, с цел да им изясни по какъв начин се вършат плановете в финансовата стратегия. " И през днешния ден в това число имам срещи с определените за първи път районни кметове, на които те получават информация по какъв начин се образува бюджета на общината и по какъв начин се образуват вложенията в регионите, с цел да добият по-пълна визия и надлежно по-добре да отговорят на упованията на хората ", разяснява той.

Барбалов разясни, че размерът на финансовата стратегия на София въпреки всичко се усилва с 4 млн. лева спрямо първичния вид, показан на 20 декември м.г. Ръстът обаче идва поради преходни обекти от м.г.,на които  бюджетите са трансферирани за тази. " До последния миг в края на всяка година се работи по осъществяване, по разплащания и една от нашите най-важни задания при започване на годината е оценка на обектите, които не са завършени през миналата година, с цел да могат те да бъдат включени надлежно в плана на бюджет в идната. Капиталовата стратегия е в размер 475 млн.- с 4 млн. повече по отношение на разновидността, който беше дискутиран и представян до този миг. От оперативни стратегии приходите са  261 млн, личните доходи са 214 млн. Следващата седмици предстоят полемики в комисиите за разпределението на тези средства “, заяви Барбалов
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР