Кметът на Столичната община Васил Терзиев, председателят на Столичния общински

...
Кметът на Столичната община Васил Терзиев, председателят на Столичния общински
Коментари Харесай

София иска да придобие от държавата собствеността на „Герена“, „Септември“ и „Юнак“

Кметът на Столичната община Васил Терзиев, ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, взаимно с ръководителите на комисиите по спорт и стопанска система – Димитър Шалъфов и Прошко Прошков внесоха отчет за разглеждане на съвещанието на СОС в четвъртък за безплатно придобиване от страната на правото на благосъстоятелност върху недвижими парцели в регион „ Подуяне “, „ Красна поляна “ и „ Средец “, които да бъдат употребявани от общината за разширение и спортната инфраструктура на Столичната община.

Те съставляват игрища, здания и други спортни обекти. Това са състезателен комплекс „ Герена “, стадион „ Георги Аспарухов “, стадион „ Септември “, стадион „ Юнак “. Целта е трайно да се задоволят публичните потребности от локално значение за основаване на условия за интензивно спортуване на деца и младежи в модерна и мотивираща спортна среда. 

Днес отчетът получи утвърждението на отрасловите комисии. Ако бъде гласуван и на съвещанието на СОС, Кметът на Столичната община би трябвало да предприеме всички следващи дейности за придобиването на парцелите. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР