Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента
Коментари Харесай

Фандъкова обеща на синдикатите по-високи заплати на шофьорите в градския транспорт


Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента на КНСБ Пламен Димитров, като на срещата участваха ръководителите на синдикалните организации в столичния авто и електротранспорт към СТСБ-КНСБ. Кметът Фандъкова организира диалог и с президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

По време на диалозите беше разискван казусът с дефицита на водачи в столичния градски превоз и полагане на ексклузивен труд над регламентирания в Кодекса на труда.

По гледище на синдикатите кметът на София пое ангажимент за пускане на 3-годишна стратегия за годишно увеличение на главната заплата на работещите в градския превоз с най-малко 10% годишно.

От 1 юни тази година Столичната община ще обезпечи средства за в допълнение нарастване на приходите на водачите на транспортни средства в градския превоз. Фандъкова разпореди на зам.-кмета по финанси и превоз господин Барбалов и на шефовете на общинските транспортни сдружения да изготвят финансови планове. Заплатите на всички работещи в транспортните сдружения бяха увеличени приблизително с 10% от 1 февруари тази година.  

Директорите на общинските транспортни сдружения имат задача да усъвършенстват работните графици за понижаване на изключителния труд по отношение на нормативните условия. По гледище на синдикатите ще бъдат наложени лични санкции за ръководителите в транспортните сдружения, които са позволили пренебрегване на изискванията в сервизните пространства.

Като част от стратегия за привличане на нови водачи Столичната община се ангажира с обезпечаване на средства за главен ремонт на общежития.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР