Кметът на Стара Загора Живко Тодоров събира пари от гражданите

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров събира пари от гражданите
Коментари Харесай

Френският бизнес изкарва пари, българския народ решава как да ги харчи

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров събира пари от жителите да оказват помощ с избрани суми на парижани за ремонта на катедралата Нотр Дам.
Доброто образование изисква човек в никакъв случай да не се присмива на благотворителността. Затова ние няма да го създадем, а просто ще допълним няколко хрумвания.
Самоковският картоф е прочут с хубавото си качество, екологична непорочност и прелестен усет. А когато стартира реставрацията на Нотр Дам, самите служащи в един миг може би ще огладнеят. Ето тук България има решаваща роля и ние фактически бихме могли да посъберем малко щайги с картофи и да ги пратим в тоя ми ти Париж, че да има, те ще си ги опражят, да хапнат, да видят какво е самоковски картоф. Нека кметът разгласи началото на акция, която последователно да увлече и включи други места, които да доставят хранителни запаси от разнообразни елементи на страната. Могат да се пратят в кашончета, увити със сезал.
Можем също да командироваме във Франция и доста българи, които да внедрят разцепление в сплотения към нещастието френски народ. Нека нашите хора зададат основателния въпрос, който задават последните дни: би трябвало ли в този момент да се подаряват милиони за тоя храм в случай, че има гладуващи африкански деца и не е ли в действителност френската капиталистическа аристокрация леко нагла в лекотата, с която дава големи суми за постройка, а не и за хора. Милиардерът Пино знае по какъв начин се изкарват пари, само че знае единствено това: ние знаем по какъв начин да би трябвало да се изхарчат. Въобще френският народ би трябвало да получи избрани инструкции от състрадателният български народ, който кардинално от заран до вечер мисли за африканските дечица, единствено дето по този начин и в никакъв случай не се причисли към митинга на майките за българските дечица с увреждания и трябваше те сам-самички да смъкват Валери Симеонов от поста.
Трето: Да се пратят малко французи у нас на продан, с цел да видят по какъв начин една страна се грижи за притежателите си монументи - и да им бъде обяснено, че през 5 години, според от политическата обстановка, се взема решение кой да бъде демонтиран, кой да бъде взривен, кой да бъде повдигнат и кой орисуван с графити и блажна багра. Всички тези решения не се вземат по отношение на историческата стойност, а съгласно избрани геополитически настроения. Така би трябвало да бъде и в Париж, вместо монументите да бъдат одобрявани безрезервно и наготово, и да си седят такива, каквито са си.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР