Кметът на Созопол спря строежа на открит басейн и плътна

...
Кметът на Созопол спря строежа на открит басейн и плътна
Коментари Харесай

Кметът на Созопол спря строеж на открит басейн и ограда на Иво Прокопиев |

Кметът на Созопол спря градежа на открит басейн и плътна ограда в частен парцел в местността " Буджака ", оповестиха от прокуратурата. Този парцел е на предприемача и издател Иво Прокопиев.

Проверка, предоставена от Върховна административна прокуратура (ВАП) на ДНСК за противозаконни градежи и стеснен достъп до плажа, е установили нарушавания на наредбите на член 157, алинея 1 и алинея 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Заповедта е връчена на прокурист на притежателя.

След влизане в действие на заповедта ще се насочи покана за непринудено унищожаване на двете уреди, а при несъблюдение, ще се пристъпи към наложително сриване.

От държавното обвиняване напомнят, че по предписание на ВАП през юли, август и септември са осъществени редица инспекции. В резултат се стигна до издаване на няколко заповеди за прекъсване на противозаконни градежи и унищожаване на други в парк „ Росенец “, на плажа „ Обзор “, а по отношение на открити нарушавания бе импортиран митинг против разрешението за градеж за „ Алепу вилидж “, както и против осем позволения за градеж, издадени от основния проектант на Несебър за Комплекс " Венид Еко вилидж " - жилищни здания и хотел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР