Кметът на Созопол Панайот Рейзи да бъде отстранен от длъжност,

...
Кметът на Созопол Панайот Рейзи да бъде отстранен от длъжност,
Коментари Харесай

Спецсъдът отстрани от длъжност кмета на Созопол

Кметът на Созопол Панайот Рейзи да бъде отхвърлен от служба, с цел да не попречи на следствието против него, по което е упрекнат за заграбване на над 2 милиона общински пари. Това реши спецсъдът, като дружно с него в профил и Владка Мусева, основен счетоводител и шеф на финансова дирекция в община Созопол. Според съда има данни, че в случай че двамата останат на работа, могат да укрият или унищожат документи, както и да повлияят на очевидци.

Съдия Христина Михайлова не даде детайлности за тези опасности, само че по-рано от прокуратурата обявиха, че в разпитите си някои очевидци изпитвали боязън от Рейзи. Това било, тъй като повече от далите показания работят в общината и са йерархично подвластни от кмета. В своя отбрана Рейзи сподели, че от през днешния ден е излязъл в отпуск и че знае за следствието от февруари предходната година, като постоянно е съдействал на проверяващите.

Мярката "отстраняване от служба " е краткотрайна. Най-много тя може да трае една година и половина, до момента в който делото не е влезнало в съд.

Последната дума по отстраняването на Мусева, обаче че има апелативният спецсъд, който ще заседава по делото на 16 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР