Кметът на Сопот Деян Дойнов изкачи посланика на Дания до

...
Кметът на Сопот Деян Дойнов изкачи посланика на Дания до
Коментари Харесай

Дойнов заведе датския посланик на Аневското кале

Кметът на Сопот Деян Дойнов изкачи посланика на Дания до Аневското кале. От средновековната българска цитадела в царството на Войсил и Смилец от Втората българска страна те се любуваха на невероятната панорама на Стремската котловина. До сърцето на крепостта дружно с Дойнов и Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен стигнаха още кметът на Анево Николай Николов, специалисти от общината и още седмина членове на посолството на Дания у нас.

„ Днес мой посетител в община Сопот беше посланикът на Кралство Дания в България Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен! Заедно обсъдихме целите, провокациите и задачите пред общината ни, а също по този начин и нашето бъдещо взаимно партньорство и съдействие за развиването и просперитета на град Сопот и село Анево! “, написа в персоналния си профил във Facebook Деян Дойнов час след приключването на визитата на дипломата. Дойнов прави оценка това посещаване като основа на бъдещо съдействие. Една от най-вероятните му прояви ще бъде побратимяване на Сопот със подобен по население и дух град в Дания.

Кметът на Сопот заведе Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен в къща-музей „ Иван Вазов “, където директорката Борислава Петрова срещна госта с живота и творчество на Патриарха на българската литература. Разходката продължи до Радиното учебно заведение, метоха, Етнографския комплекс „ Сопотски еснафин “. В църквата „ Св. св. Петър и Павел “ и по-късно в общината към делегацията се присъдени архиерейският наместник на Карловската духовна околия отец Марко Тодоров.

Дойнов изпрати посланика с благопожелание първата среща да бъде последвана от съдействие в региона на културата, туризма и бизнеса. Той подари на Сьорен Якобсен портрет на Иван Вазов и първокласно издание на романа „ Под игото “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР