Кметът на Солун Янис Бутарис отрече да е предлагал да

...
Кметът на Солун Янис Бутарис отрече да е предлагал да
Коментари Харесай

Солунският кмет: Не съм предлагал смяна на името на летището


Кметът на Солун Янис Бутарис отхвърли да е предложил да се разиска опцията за смяна на името на летището на града, което се споделя " Македония ". Информацията излезе тази заран, само че се оказа погрешна. " Погрешно бяха тълкувани моите изяви. Не съм предложил и в никакъв случай няма да предложа смяна на името на летището в Солун ", съобщи той след остри реакции, съобщи БГНЕС. Той изрази страдание, като посочи, че е била извадена единствено част от изявленията, а не всички позиции от вчерашното общинско съвещание.

" Не съм предложил, не предлагам и няма да предложа смяна на името. Просто показах загрижеността си. Онова, което споделих и не го отхвърлям е, че във връзка с този въпрос сме изгубили 130-150 страни, колкото са страните признали страната под името Македония. И ние, за жалост, с помощта на гръцките управляващи през последните 25 години, също сме изгубили ", сподели Бутарис на изключителната конференция в Солун.

По отношение на телефонното изявление за утринното предаване на гръцката телевизия " Скай ", в която загатва името на известния гръцки баскетболист Никос Галис, като вид за солунското летище, Бутарис споделя, че е спал, когато са му се обадили. " Изведнъж сутринта ми се обаждат от " Скай ". Спах и се обърках. Никога не съм желал смяна на името Македония /за летището/. Относно Никос Галис една госпожа от " Скай ", не й помня името, ме попита какво име бих предложил и естествено отговорих – Никос Галис ", изяснява още Бутарис. По отношение за диалозите за името на страната /Република Македония/ солунският градоначалник сподели, че би трябвало да се реализира контракт допустим и за двете страни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР