Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че по време на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че по време на
Коментари Харесай

Фандъкова за спасителния план за Перник: Ще даваме информация, столичани да са спокойни

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че по време на дебатите в общинския съвет за приемането на избавителния проект на Перник са се чули доста „ спекулации, внушения и неистини “.

„ Най-важното е, че гарантирайки водата на София, ще помогнем и на хората в рецесия. Предстои работа, надзор, ще се дава информация, с цел да са спокойни столичани. Тепърва ще следим този развой и при най-малкия риск, ще бъде спряно водоподаването към Перник “, даде поръчка Фандъкова.

Тя отговори задочно на упреците на опозицията за плана да се употребява в бъдеще вода от язовир Огняново за София.

„ Това са операции, че предлагането е на следващия ден да почне употребата на Огняново, в която водата била радиоактивна. Дали е или не е, обстоятелства няма. Този план работим неотдавна и ще създадем изследване дали е допустимо или не. Ако е, страната ще го финансира като в допълнение водоснабдяване на София в дълготраен проект “, изясни кметът на столицата.

Тя отговори и на опасенията, че южните квартали на София ще са застрашени от прекъсване на водата.-->

Рилският тръбопровод е в употреба от доста години, уверенията на концесионера са, че е в положително положение. Случват се повреди по 2-3-4 пъти годишно. Ако се окаже, че стартират в по-голяма степен, концесионерът би трябвало да даде решение “, изясни Фандъкова.

Столичният кмет изясни и за какво подписът й не е под решението с това, че Столичният общински съвет е концедент по контракта със Софийска вода.

„ Аз съм застанала пред вас с моята отговорност, с това, което предлагам и подсигурявам. Заставам с името си и лицето си, с цел да помогнем на хора, които бедстват “, заключи Йорданка Фандъкова във връзка рецензиите кой носи отговорност за решението вода за Перник да минава по водопреносната мрежа на София.

Абсурдно било и изказванието, че столичани ще заплащат водата на перничани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР