Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Фандъкова дари на отдел Пътна полиция на СДВР пет мобилни камери за скорост

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска подари на отдел " Пътна полиция " на Столична дирекция на вътрешните работи пет мобилни камери за скорост.

Всички знаем какво се случва по улиците на София, по тази причина е извънредно значимо да се направи оптималното за увеличение на контрола на скоростта, сподели Фандъкова пред публицисти. Тя добави, че би трябвало да има повече камери по улиците на София. 

Поех ангажимент пред хората една от мобилните камери да бъде на бул. “Сливница “, означи кметът. По думите ѝ  останалите четири камери ще бъдат ситуирани на местата с най-голяма нужда, като това ще бъде открито въз основата на разбор за най-честите произшествия.

За бул. " Сливница " предвиждаме също да има и стационарна камера, само че към този момент мобилната да се употребява непрекъснато, с цел да служи като предварителна защита, сподели кметът. Фандъкова добави, че водачите би трябвало да знаят, че са следени, с цел да пазят децата и хората по пътя.

Тя уточни, че таблата за скорост в София регистрират " черни върхове ". Само на Околовръстното шосе са регистрирани над 8000 превишения на скоростта. Тя добави, че предвид на тези притеснителни данни, упорства да има камера и на Околовръстния път.

По думите на Фандъкова от Столична община са построили най-голямата система за сигурност в България. В момента разширяваме центъра за видеонаблюдение, тъй че ще удвоим потенциала, като чакам да бъде подготвен през октомври. Общо разполагаме с към 4500 камери, които правят непрекъснато видеонаблюдение, уточни кметът. Тя изясни, че тези камери работят превантивно, като за предходната година има над 8000 записа, предоставени на Столична дирекция на вътрешните работи.

Кметът уточни, че с помощта на камерите, съумяват да покрият 100% от учебните заведения София, като следят дворовете и улиците към тях, както и 80% от детските градини. Фандъкова изясни, че 80% от всички паркове и градини в София също са покрити от видеонаблюдение. 

Началник на отдел " Пътна полиция " на Столична дирекция на вътрешните работи Николай Крушарски сподели, че от началото на годината контролът по столичните булеварди е повишен. Той уточни, че с изключение на дарението на Столична община на пет мобилни камери, Министерството на вътрешните работи е осигурило три мобилни стационарни камери за Столична дирекция на вътрешните работи, с които да завишат контрола.

По думите на Крушарски цифрите са показателни – над 30 000 повече регистрирани нарушения  в съпоставяне със същия интервал на предходната година на територията на София. Комисарят уточни, че от началото на годината са открити 201 000 нарушавания за превишаване на скоростта, като съответно за бул. „ Сливница “ са 10 000 нарушаванията.  На лобното място, където починаха момче и момиче, от възникването на инцидента- до днешна дата, са открити 1800 нарушавания за превишаване на скоростта, уточни Крушарски. 

Началникът на Столична дирекция на вътрешните работи показа данни и за нарушаванията на Южната дъга на Околовръстния път, където е открито лице, шофиращо с над 250 км/ч, санкцията на лидера е над 2000 лева Това, което всекидневно вършим, е да разполагаме техническите средства на местата, на които знаем, че се случват нарушавания по пътищата, уточни Крушарски. Той добави, че на такива места всекидневно има така наречен жива мощ – служители на реда, които са на място и наблюдават за пътната конюнктура.

По думите му е повишен броят на екипите на " Пътна полиция " с четири, които дават изключителни наряди във времевия интервал от 14:00 до 02:00 часа, когато е открито, че се получават най-сериозните нарушавания по пътищата. Крушарски уточни, че за „ дрифтене “ глобите не са дребни, като е планувано и отнемане от правото на ръководство на МПС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска уточни, че данните от таблата за скорост са притеснителни. По думите му тези табла са сложени, с цел да може да се изпраща информация на КАТ в границите на две седмици. 

" Много значимо е на второ четене да се одобри законопроектът, който подготвихме, дружно с сътрудниците ми от ГЕРБ-СДС и който беше признат на първо четене. Чрез него ще се даде опция с камерите за скорост, с които разполагат общините, да се глобяват водачите. В София имаме 700 камери за ръководство на трафика ", добави Георгиев. 

През юни Столичният общински съвет гласоподава даряването на пет стационарно-преносими уреди за реализиране на надзор на пътното движение на обща стойност 370 749,60 лева Камерите се дават за потребностите на отдел „ Пътна полиция “. Вносител на отчета е кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска. В поддръжка на предлагането ѝ гласоподаваха всички 45 общински съветници, присъстващи на съвещанието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР