Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Фандъкова поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина

Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила сервира цветя пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, оповестиха от Столичната община.

"Личността на Христо Ботев е по този начин благородна и величествена, активността му - по този начин чиста и мощна, въздействието му - така голямо, че колкото повече се вглеждаме в чертите му, толкоз по-силно се изпълваме с абсолютно почитание и обич към него. Всичко, в което индивидът може да бъде прелестен и популярен, се съединява в него: талантлив разум, най-благороден темперамент, неотстъпчивост на волята, жаркост и деликатност на душата, сърце, намерено за състрадание, мощни, само че чисти пристрастености, живот, изпълнен с битка и активност ", съобщи Йорданка Фандъкова във връзка на 170-та година от рождението на Ботев.

С тържествена гала пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина бе маркирана годишнината от рождението на българския стихотворец, бунтовник и идеолог на българското Освобождение. Организатори на тържествената гала са Столичната община, МО и Общонародната фондация "Христо Ботйов ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР