Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Дават един месец на шофьорите да оправят колите си, ако замърсяват въздуха

Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила и министърът на околната среда и водите Нено участваха на представянето на газ анализаторите за инспекция на коли, съобщи кореспондент на novini.bg.

„ Със Столична дирекция на вътрешните работи стигнахме до извода, че КАТ могат да правят надзор, в случай че имат задоволително уреди. Столична Община пое уговорката и закупихме 7 газ анализатори, които предоставихме на „ Пътна полиция “, с цел да може да не се позволяват коли, които не дават отговор на условията на замърсяването на въздух “, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.
Газомерите са на стойност от към 70 хиляди лв., а средствата са от бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

„ Анализите показват, че към 60% от замърсяването на въздуха идва от придвижването на коли. Около 40% от битовото горене “, изясни кметът и посочи, че строгият надзор е извънредно значим.

В рамките на един месец КАТ ще даде опция водачите, в случай че желаят, да си ревизират равнищата на замърсяване от колите. „ Целта е не да глобяваме, а да призовем всички да не позволяваме замърсяване над нормите “, съобщи Фандъкова.

От своя страна министър Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила съобщи, че ще стартира договаряния да бъдат закупени газ анализатори за всички области на страната. „ Надявам се до края на тази и началото на идната самодейността да бъде осъществена и в цялата страна “, разяснява Димов.
„ София е добър старт, само че в случай че не го създадем в цялата страна няма да има нужния резултат “, уточни министърът. „ Трябва да има и последващи за пунктовете за механически обзор, надзор върху сервизите и по пътищата, тъй че да можем да се преборим с един от двата най-големи замърсители на въздуха “, разясни Нено Димов. „ Пътният трафик е единият източник, а битовото отопление е другият. Успоредно би трябвало да работим и с двете “, безапелационен е министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР