Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Как София се превърна в един по-зелен и по-дигитален град

Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила описа в изявление за novini.bg за това по какъв начин София се трансформира в един по-зелен и по-дигитален град и показа какво й дава сили да продължи напред.

Днес София е по-различна от това, което беше преди 10 години. „ Положихме големи старания и дръзвам да настоявам, че във всяка една от сферите направихме и вършим промени, които подсигуряват по – положителния тип на града “, съобщи Фандъкова.
Кметът на столицата регистрира като огромен триумф финансовата дисциплинираност и доверието в европейските сътрудници. Тя подсети, че са осъществени значими планове в годините на финансова и икономическа рецесия. „ Всичко това докара до поддръжка за бизнеса и София остана града с най – ниската безработица. Реално тук даже няма такава. Развиха се сфери като ИТ – бранша “, добави Йорданка Фандъкова и добави: „ Разбира се, обаче има доста работа “.

„ Започнахме построяването на улици и булеварди, кръстовища на две равнища, само че има какво още да се направи изключително в кварталите. Базовата инфраструктура се усъвършенства сензитивно, освен в централната част на София. Успяхме за реконструираме огромни булеварди като „ Цариградско шосе “, който стига до Автомагистрала „ Тракия “, „ Ботевградско шосе “ до Автомагистрала „ Хемус “, булеварди в „ Овча купел “, в Дружба, в „ Младост “. Те са доказателство, че влагаме целево там, където минават най – доста хора и на всички места, където може построяваме велоалеи. Виждаме, че от ден на ден хора употребяват през днешния ден велосипеда “, съобщи Йорданка Фандъкова.
Относно бул. „ Дондуков “ кметът на София разясни, че действителното строителство ще започва до десетина дни. „ Внесохме предложение и по бул. „ Дондуков “ да има велоалея със специфични гранитни павета и в този момент чакаме решението на Министерство на културата “, изясни тя и добави: „ Тежък ремонт ще бъде. Моля хората за самообладание “.

Във връзка с идната 2018 година и дали към този момент се разискват нови планове, Йорданка Фандъкова съобщи, че напъните и тогава ще бъдат ориентирани по възобновяване на инфраструктурата, строителството на учебни заведения и детски градини. „ Ние вършим по този начин, че процесът да стане непрестанен в тези сфери. Работим с ясна визия. В момента работим по отчуждителни процедури и планиране на планове за 2018 година. Предстоят ни доста обекти идната година, част от които са реконструкцията на трамвайни линии по бул. „ Цар Борис III и „ Алабин “, по ул. „ Каменоделска “, ул. „ Граф Игнатиев “, централната зона към храм – паметника „ Ал. Невски “ и създаване на сектори от връзките със северната скоростна дъга “, разкри столичният градоначалник.

„ От квартал „ Младост “ до Автомагистрала „ Тракия “ се чака до края на годината да приключат дейностите за старт на доизграждане на Южната дъга на Околовръстния път “, съобщи още тя и добави: „ Плановете са съществени “.
Според Фандъкова, извънредно значимо е и развиването на културния бранш.

„ Благодарна съм доста на поддръжката и на трите държавни управления на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила за построяването на метро линиите, за инсталацията за боклуци и за Околовръстния път. Това са извънредно огромни и значими придобивки за града “, сподели Фандъкова.
„ Вярвам, че с труд и неизменност, с поредни старания, резултатите се реализират и по тази причина съм стимулирана, както аз, по този начин и екипа ми. Сила ми дава и доверието на жителите “, съобщи още кметът на София Йорданка Фандъкова.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР