Кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе за обсъждане в

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе за обсъждане в
Коментари Харесай

Зелен град с подредено строителство до 2050 г. Какво още предвижда Визия за София

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще внесе за разискване в Столичния общински съвет " Дългосрочна визия за развиването на София до 2050 година ". По думите на кмета документът е стратегически и по него е работено над две години с присъединяване на организации и на поданици на столицата.

" Това не е просто визията на кмета на София през 2020 година, а споделената визия на софиянци за 30 години напред. Документът демонстрира по какъв начин желаеме да се развива градът ни, какво желаеме да реализира той за това време и по какъв начин да подчиним задачите и работата си на това схващане, уточни кметът. Голяма част от плановете, които през днешния ден осъществяваме са подчинени на задачите във визията ", означи Фандъкова.

Зелен град, със непокътнато културно-историческо завещание, град, наличен за хората, подредено строителство. Това са част от задачите на визията за София.

Процесът по основаване на " Визия за София ", както и идващите стъпки от стратегическото и пространствено обмисляне на Столична община бяха показани от кмета на София Йорданка Фандъкова и основния проектант Здравко Здравков.

24 дълготрайни цели


Стратегическият документ съдържа общо 24 дълготрайни цели за развиването на общината, с 230 основни стъпки, 380 съответни ограничения за реализиране на задачите, разпределени във времето от 2020 до 2050 година. Документът ще бъде признат на два стадия.

" Първата част е дълготрайната част, в която са включени петте целта, по които всички се обединихме на срещи, полемики по време на разискването на Визията. Приоритетите в първата част са пет - стилен град, адаптивен град, многолик град, ловко привличане на запаси и включване на жителите. Втората част, който следва да бъде импортирана в СОС е краткосрочната част, в която са включени ограниченията в интервала 2020 - 2025 година Това е нашата съответна работа, които залагаме и върху която работим до края на този мандат ", сподели кметът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР